Typer av sängskåp

Typer av sängskåp

Det finns flera olika varianter av sängskåp. De två huvudtyperna av sängskåp är det vertikala sängskåpet, det horisontella sängskåpet och i vilka sängen viks in i sängskåpet.

  • Vertikalt sängskåp - Viks upp från sängläge till skåpsläge med huvudet nedåt.
  • Horisontellt sängskåp - Viks upp till skåpsläge med sidan mot väggen.
  • Sängskåp med vikbar säng - Sängen viks en eller två gånger in i sängskåpet vilket ger ett lågt och smalt sängskåp men det blir relativt djupt.
Varianter av sängskåp

Varianter av sängskåp

Både de vertikala och horisontella sängskåpen finns i flera olika varianter och modeller. Naturligtvis finns båda typerna av sängskåp även som våningssängar där du kan fälla ut en eller två sängar ut ur sängskåpet.

Smidiga sängskåp
Skräddarsydda sängskåp

Förutom som enkelsängar finns det sängskåp som gömmer en dubbelsäng. Oftast är denna dubbelsäng inne i de vertikala sängskåpen även om det finns några enstaka sängskåp som har en horisontell dubbelsäng.

Ifall du är händig är det inte så svårt att själv bygga ett sängskåp så att det passar exakt i storlek där du vill ha det. Dessutom finns det flera sängtillverkare i Sverige som erbjuder måttbeställda bäddmadrasser.


Hitta ett trevlig sängskåp hos


Allt viktigt om praktiska sängskåp

Här hittar du massor med relevant fakta och intressant information om sängskåp men också en del kul och lustiga saker gällande skåpsäng eller andra sängar och skåp.Meny - Sängskåp
Till förstasidan på www.sangskap.seHögst upp på sidan om sängskåpLängst ned på sidan om sängskåp
SverigeKöpaTyperNyheter