Köpa och använda sängskåp

Använda sängskåp

Det finns på många ställen det är lämpligt eller rent av rätt att använda ett sängskåp istället för en vanlig säng eller bäddsoffa. Den stora fördelen med ett sängskåp är att det kräver mycket mindre plats jämfört med en säng men även mindre plats än en bäddsoffa. Dessutom skyddar sängskåpet från damm så om sängen inte ska användas så mycket är det bättre med ett sängskåp än en bäddsoffa.

Lämpliga rum för sängskåp

De rum eller boenden som är lämpliga eller bäst att ha sängskåp i är:

  • I den lilla ettan
  • I gillestugan
  • I Attefallshuset
  • I fritidshuset
  • I gästrummet som sällan används
Bra sängskåp

Många av sängskåpen har sängar som inte är av allra bästa kvalité. Bäddmadrassen är ofta lite tunnare för att inte ta så mycket utrymme och dessutom ska den inte vara alltför tung så att det blir lättare att vika upp sängen.

Ifall ni tänkt sova i sängskåpet regelbundet kan det vara klokt i att verkligen testa sängen och rent av skaffa eller bygga ett sängskåp där ni själva kan stoppa in en tjockare bäddmadras av högre kvalité. Dessutom finns det nu sängskåp som också har inbyggd läsbelysning som har diskreta lampor av led-typ med dimmerfunktion.

Om ni kommer använda sängen endast för besökare relativt sällan och har det i vardagsrummet är det troligtvis bättre att tänka på utseende och storlek på sängskåpet.


Hitta ett trevlig sängskåp hos


Allt viktigt om praktiska sängskåp

Här hittar du massor med relevant fakta och intressant information om sängskåp men också en del kul och lustiga saker gällande skåpsäng eller andra sängar och skåp.Meny - Sängskåp
Till förstasidan på www.sangskap.seHögst upp på sidan om sängskåpLängst ned på sidan om sängskåp
SverigeKöpaTyperNyheter